KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ
Dünyada her yıl şiddet nedeniyle 1.4 milyon insan hayatını kaybediyor. Şiddet en çok KADINLARA, ÇOCUKLARA, YAŞLILARA, ENGELLİLERE, GÖÇMENLERE, EVSİZLERE, MÜLTECİLERE YÖNELMEKTEDİR.
17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak belirlenmiş olup her yıl 25 Kasım tarihinde tün dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Şiddet türleri; fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik şiddet şeklinde olabilmektedir. Aynı şekilde şiddetin etkileri de tıpkı şiddet türleri gibi fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sunumu
Aile İçi Şiddetle Mücadele El Kitabı
KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması)
KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar.
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği "Kadın Destek Uygulamasını (KADES)", T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.